Дейна Уайт продължава да упорства: Ще има UFC 249
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Президентът на UFC Дейна Уайт продължава да се бори с примката, която се затяга около едно от най-чаканите съития на годината – UFC 249 и главният двубой между Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън. Последните събития определено изненадаха неприятно президентът на организацията. В един момент изглеждаше, че промоутърът има не просто План Б, но и варианти за всякакви форсмажорни обстоятелства, които да попречат ивента да се състои. По информация на американски журналисти Уайт е обсъждал възможностите за провеждане на гала вечерта на поне 4 дестинации в различни точки на света и във всякакъв формат. Впоследствие обаче Хабиб Нурмагомедов се прибра в Русия, а местните власти блокираха всички възможности за пристигащи или изходящи полети от страната. Сега, дагестанецът е в родната си страна, но не може да пътува, тренира всеки ден, а в социалните мрежи обяви, че се готви за боя без да знае дали ще участва в него.

Междувременно шампионът в лека категория заяви, че организацията прави план да изправи друг опонент срещу Фъргюсън, заради създалите се логистични проблеми. Изглежда, че Дейна Уайт е изправен пред стената, козовете от ръкава му се изпаряват един след друг и петият поред планиран сблъсък между двамата бойци е в задънена улица. Въпреки това американецът продължава да работи по осъществяването на този бой и цялото събитие:

„Предизвикателствата са, че, всеки път, щом измисля някакво решени, на другата сутрин се събуждам и светът се е променил напълно. Всичко, за което толкова съм се мъчил предния ден, аз и екипът ми, вече е невъзможно. Буквално това се случи. Събудих се и Хабиб Нурмагомедов беше в Русия, а те забраниха пътуванията от и към страната. Събудих се тази сутрин и ши*аният свят пак се промени. Това ме връща в изходна позиция и се мъчим да измислим как да действаме, докато говоря с вас моят екип умува по въпроса. Слушайте, напълно непреклонен съм и, щом казвам, че този двубой ще се състои, значи ще се състои“, заяви Дейна Уайт пред подкаста „Heavyweight“.

Мнозина вече се питат обаче как това ще се случи. Според близкия приятел на Нурмагомедов и съотборник от академията AKA Даниел Кормие, този двубой никога няма да се състои:

“Тази битка е толкова прокълната. Никога в живота си не съм виждал битка, която да е толкова прокълната. Не мисля, че някога ще видим битка между Хабиб и Тони Фъргюсън. Ако си на мястото на Тони, то тогава трябва да се биеш. Точно сега нещата работят в полза на Тони. Той не трябва да се бие с Гилбърт Бърнс, който наскоро се би в Бразилия, защото той е тренирал. Фъргюсън трябва да се бие с някои от тези, които не са имали битки и не са тренирали. На негово място аз бих поискал да се бия с Хорхе Масвидал, който е най-голямото име в момента. Точно сега Тони контролира нещата и трябва внимателно да си избере опонент. Тони може да си избира.”

През последните дни редица бойци дори посъветваха Уайт как да организира двубоя между Нурмагомедов и Фъргюсън, а Джъстин Гейджи предожи да замести Хабиб в двубоя и да се изправи срещу Фъргюсън. Изглежда, че UFC 249 е между чука и наковалнята на лошите обстоятелства и извънредните мерки за борба с Коронавируса по цял свят. Ще успее ли обаче Уайт да изненада всички ни и в крайна сметка да видим този двубой? Съвсем скоро предстои да разберем това.