Дейвид Бекъм получи място в Залата на славата на Висшата лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Чест е да бъда приет в Залата на славата на Премиър лийг редом с тези легенди на играта и лигата", заяви Бекъм

Легендарният футболист на Манчестър Юнайтед Дейвид Бекъм получи своето място в Залата на славата на Висшата лига. Той е осмият член на Залата на славата на Премиър Лийг и се присъединява към Алан Шиърър, Тиери Анри, Ерик Кантона, Рой Кийн, Денис Бергкамп, Франк Лампард и Стивън Джерард.

“Червените дяволи” в момента са с с най-много представители в звездната селекция на безсмъртните в лицето на Ерик Кантона, Рой Кийн и Бекъм.

Дейвид Бекъм бе част от Ман Юнайтед в един от най-силните периоди в историята си. Клубът спечели 6 трофея от Висшата лига с Бекъм в състава си, както и и Шампионската лига през 1999 година. Ман Юнайтед постига първи и единствен требъл до момента за английски клуб през 1999 г.

“Чест е да бъда приет в Залата на славата на Премиър лийг редом с тези легенди на играта и лигата. Висшата лига бе толкова важна част от кариерата и живота ми и съм удовлетворен да бъда признат заедно с тези икони, с които играх, съревновавах се и черпих вдъхновение от тях”, заяви Бекс за сайта на Премиър лийг.

“Още по-горд съм, знаейки че съм избран от феновете. Последната една година показа колко важна част са феновете за играта и е толкова страхотно отново да ги видим да се връщат постепенно на стадионите, тъй като те правят футбола наистина специален. Благодаря на всички, които са гласували”, добави още той.

Като играч на Манчестър Юнайтед, Бекъм взе участие в 265 мача във Висшата лига, вкарвайки 62 гола и има на името си 80 асистенции.