Добави коментар
Аржентинецът не успя да преодолее проблемите в колената

Шампионът от US Open за 2009 година Хуан Мартин дел Потро заяви, че започващият утре тенис турнир в Буенос Айрес най-вероятно ще бъде неговият последен.

През последните години аржентинецът страда от сериозни проблеми с своите колена и не е участвал на професионален турнир от лятото на 2019.

„Преди да започна пресконференцията искам да отправя послание. Дълго време мислих и си представях този ден и това е едно от най-трудните съобщения, които някога ще направя. Знам, че хората очаквам от мен да се завърна в тениса, но този турнир е по-скоро взимане на сбогом, отколкото завръщане.

„Имам силите да продължа, но коляното ми е в кошмарно състояние. Опитах с най-различни терапии през последните години, с различни доктори в опит да се подобря. Все още обаче не съм намерил решение. Никога не си представях да се откажа от тениса без да си взема довиждане и не мога да си представя по-добро място от Буено Айрес затова.

„Ще видим какво ще се случи с бъдещето ми, но искам да живея като човек на 33 години, без болка. Решението е трудно, но исках да съм честен с вас“, каза дел Потро.

Добави коментар
Гласувай:
3.5/5 - 17 гласували