Демона прати Локо София на първото място във Втора лига
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червено-черните" спечелиха с 1:0 столичното дерби със Септември, единственият гол отбеляза Николай Цветков

Локомотив (София) се наложи с минималното 1:0 над Септември (София) в първа среща от съботния ден от 21-ия кръг на Втора лига. Единственото попадение в столичното дерби отбеляза Николай Цветков – Демона след почивката, като това е негов 4-и гол в 4 мача за „железничарите“. Така „червено-черните“ се възползваха от грешната стъпка на Пирин (Благоевград) (нулево реми със Созопол вчера), и оглавиха подреждането във втория ешелон. Локомотив вече е с 42 точки, колкото има и втория Пирин, докато Септември остава на 6-ата позиция с 28 точки.

След седем минути игра в днешния мач Николай Цветков пробва да затрудни вратаря на Септември с изстрел от малък ъгъл, но Николай Банков нямаше проблеми да улови кълбото.

Малко след това Мики Орачев направи добър пробив е пеналта на гостите, но отново Банков показа стабилна игра и запази резултатът непроменен.

Играта бе много равностойна през първите 45 минути, като до почивката липсваха сериозни опасности пред вратите.

Резервата Кристиян Пешов направи много добър рейд отдясно в 62-ата, но финалният му пас не бе на ниво и домакините се справиха с опасността.

В 67-ата „червено-черните“ откриха резултата. Мики Орачев комбинира с Николай Цветков, който напредна в половината на гостите и с точен изстрел разпечата вратата на Септември.

Минималният аванс се оказа достатъчен за тима на Иван Колев за трите точки и Локомотив се изкачи на върха в класирането на Втора лига.