Ден 4 на Евро 2024: Програма и прогнози за мачовете днес
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Един от големите фаворити - Франция, започва тази вечер участието си на турнира с мач срещу Австрия

Четвъртият ден на Европейското първенство 2024 отново ни предлага 3 срещи, като започват мачовете в група Е на турнира, а вечерта за десет ще се изиграе и интригуваща среща от група D между Австрия и Франция. В тази група вчера Нидерландия победи Полша с 2:1 и зае първото място, но френският тим ще се стреми да свали “лалетата” от върха.

Програма за мачовете днес на Евро 2024:

16:00 ч. Румъния – Украйна (Мюнхен)

19:00 ч. Белгия – Словакия (Франкфурт)

22:00 ч. Австрия – Франция (Дюселдорф)

Очаквания и прогнози за срещите:

Украйна влиза като фаворит за победата срещу Румъния, която се представи доста силно в квалификациите, но в приятелските двубои през юни разочарова, тъй като не вкара гол на България и Лихтенщайн при нулеви равенства. Несъмнено отборът на Украйна има повече качество в състава си, разчитайки на голмайстора на Ла Лига – Артьом Довбик, както и на младата звезда на Челси – Михайло Мудрик. Играчи като Олександър Зинченко, Руслан Малиновски, Андрий Лунин са други топ футболисти в тима на Украйна. Румъния няма изявени звезди в своя състав и ще разчита предимно на колектива, но северните ни съседи ще бъдат сериозно затруднени в откриващия си мач на Евро 2024.

Втората среща ни предлага сблъсък между Белгия и Словакия. Тук фаворитът е още по-силно изявен. Белгийският отбор се очаква да потегли с три точки на Евро 2024. Кевин де Бройне ще бъде основният двигател в белгийската солекция, но с подкрепата на играчи като Ромелу Лукаку и Жереми Доку, то в офанзивен план белгийците могат да предложат много. За Словакия самото участие на Европейското първенство е сериозен успех и те могат да се радват, че са в група с Украйна и Румъния, за да претендтират за точки от тези срещи.

Световният шампион от 2018 г. – Франция, стартира на първенството с мач срещу Австрия в Дюселдорф тази вечер. Френската селекция разочарова срещу Канада след реми 0:0 в пследната си контрола. Но сега се очаква тимът на Дидие Дешан да играе много по-силно. Килиан Мбапе би трябвало да бъде на върха на възможностите си, като той ще бъде подкрепян от Гризман, Оливие Жиру и други топ футболисти. Австрия се представя силно в последните месеци под ръководството на немския специалист Ралф Рангник, но сякаш нямат класата да спрат силния тим на Франция и очакванията са за победа на “петлите”.