Ден 7 на Евро 2024: Програма и прогнози за мачовете днес
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дания срещу Англия и Испания срещу Италия днес на европейските финали в Германия

Седмият ден на Европейското първенство предлага три много интересни от втория кръг на груповата фаза. Програмата на турнира на 20 юни започва с двубой между Словения и Сърбия от група С. След това от същата група Англия ще се изправи срещу Дания в търсене на втора победа на Евро 2024. Вечерният мач за деня е големият сблъсък между Испания и Италия, като двете нации ще преследват втори успех и място на 1/8-финалите в надпреварата.

Програма за мачовете днес на Евро 2024:

16:00 ч. Словения – Сърбия (Мюнхен)

19:00 ч. Дания – Англия (Франкфурт)

22:00 ч. Испания – Италия (Гелзенкирхен)

Очаквания и прогнози:

Силното представяне през второто полувреме не беше достатъчно за Сърбия, за да вземе нещо от мача срещу Англия в първия кръг. “Орлите” загубиха с 0:1, но отборът на Драган Стойкович може да е доволен от представянето си. Сега Сърбия ще преследва първи точки в турнира срещу Словения в Мюнхен. ловения ще бъде доволна от представянето си срещу Дания, тъй като взе точка след реми 1:1, благодарение на изравнителния гол на Ерик Янза през второто полувреме. Въпреки това те може би не трябваше да имат шанс да се върнат в мача, след като датчаните пропуснаха куп великолепни възможности – по-специално голмайсторът Кристиан Ериксен. Но все пак реалността е такава и в момента словенците са пред Сърбия, а победа в четвъртък ще ги класира почти сигурно за следващата фаза. Но сръбският отбор влиза като фаворит за успеха и очакванията са да надвие Словения.

Трите лъва направиха достатъчно, за да вземат трите точки в първия си сблъсък със Сърбия, въпреки че оставиха контрола над играта да им се изплъзне след почивката. Саутгейт няма причина да променя отбора срещу датчаните, които бяха критикувани, че не са направили това, което Англия направи срещу сърбите в първия мач по-рано в неделя. Дания изпусна куп възможности, за да реши мача срещу словенците. Сега в датския тим са наясно, че поражение в този мач ще ги изпрати към изхода на турнира. Може ли Дания да поднесе сензация срещу Англия или тимът на Саутгейт ще си капарира първото място в групата ще разберем тази вечер около 21:00 ч.

Всички погледи ще бъдат насочени към Гелзенкирхен, където от 22:00 ч. се срещат Испания и Италия. Двете нации започнаха с успех на Евро 2024, като испанците сразиха Хърватия с 3:0, докато Скуадрата надви Албания с 2:1. Испания влиза като фаворит срещу Италия в предстоящия мач и се очаква да доминира на терена. Когато испанците победиха отбора на Роберто Манчини с 2:1 в Милано, за да се класират за финала на Лигата на нациите през 2021 г., Испания се радваше на невероятните 75% притежание на топката, макар че голяма част от това беше след червения картон на Леонардо Бонучи в 42-ата минута. След това две години по-късно те имаха над 60% срещу италианците в друга полуфинална победа в Лигата на нациите и още веднъж крайният резултат беше 2:1. Дали отново Испания ще спечели и ще видим попадения в двете врати или защитата на Италия ще бъде на по-добро ниво – това са основни въпроси преди сблъсъка в Гелзенкирхен.