Депай отърва “лалетата” от загуба срещу Шотландия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нидерландия направи 2:2 в първата си контрола преди Евро 2020, Депай отбеляза и двата гола

Нидерландия и Шотландия не се победиха в приятелска среща играна на „Ещадио Алгарве“. „Гайдарите“ на два пъти повеждаха в резултата, но нидерландците се добраха до равенството благодарение на попадения на Мемфис Депай.

„Лалетата“ имат още един спаринг преди Евро 2020 – мач с Грузия на 6 юни, докато Шотландия ще загрее за последно за европейското с приятелски мач с Люксмебург, също на 6 юни.

Шотландия поведе в резултата в днешната контрола в 11-ата минута с попадение на Джак Хендри. Шест по-късно звездата на „лалетата“ Мемфис Депай върна паритета.

Франк де Бур започна със смените още преди почивката. В 31-ата Гравенберх замени Вайналдум, а Френки де Йонг отстъпи мястото си на Клаасен.

Резултатът остана непроменен до края на първата част.

В 61-ата селекционерът на Шотландия направи тройна смяна и извади Дайкс, Форест и Купър, а на тяхно място в игра се появиха Нисбет, Фрейзъе и Галахър.

Три по-късно резервата Несбит даде преднина на „гайдарите“.

Де Бур предприе нови смени в 69-ата. Ван Анхолт замени Виндал, Куинси Промес влезе на мястото на Вергхорст, а Тимбър напусна игра за сметка на Бергуис. По същото време Стив Кларк замени Тиърни и Робъртсън с Маккена и Тейлър.

Последната смяна за шотландците дойде в 81-ата, когато Гилмор замени Търнбул, а четири по-късно Де Бур вкара в игра Люк де Йонг на мястото на Де Врай.

Минута преди края на редовното време Мемфис Депай вкара втория си гол в мача. С великолепно изпълнение от фаул нападателят оформи крайното 2:2.

Стартови състави:

Нидерландия: Крул, Дъмфрис, Тимбър, Де Врай, Де Лихт, Виндал, Де Рон,  Де Йонг, Вайналдум, Депай, Вегхорст

Шотландия: Гордън, Робъртсън, Тиърни, Макгрегър, Дайкс, Раян Кристи, Купър, Армстронг, Търнбул, Хендри, Форест