Депай ще разговаря с ръководството на Лион за трансфер в Барса
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Една от големите трансерни цели на Барселона – нидерландецът Мемфис Депай, обяви, че ще разговаря с ръководството на своя клуб Олимпик Лион в следващите часове относно интереса на “катлаунците” към него. Наставникът на “блаугранас” Роналд Куман иска своя сънародник в състава, след като отлично е запознат с неговите качества.

Ето и какво заяви Мемфис Депай по повод евентуалния си трансфер на “Камп Ноу” пред “NOS”:

„Ще изчакаме и ще видим какво ще се случи. Ще говоря с шефовете на Олимпик Лион. Наясно съм, че има интерес, но не мога да кажа много повече, защото и аз не съм разговарял много с агента си“, коментира нападателят пред „NOS“.

Депай има договор с “хлапетата” до ятото на 2021 година. Според информациите, Лион иска 30 милиона евро за футболиста. От своя страна Барселона предлага да включи в сделката за нападателя своя защитник Самюел Умтити, като по този начин намали драстично трансферната цена на Депай. Каталунците са готови да дадат 15 милиона, плюс Умтити, за Мемфис Депай. Наставникът на Лион Руди Гарсия пък би приветствал евентуалното завръщане на френския национал в отбора.

„В противовес с това, което четох, не е имало преговори с Барселона. Не мисля, че Лион иска да загуби своя капитан след този сезон“, заяви президентът на френския клуб Жан-Мишел Ола.

„Мемфис е страхотен играч, който играе блестящ футбол, откакто се завърна след контузия. Ако той остане в Лион, ще бъдем много по-силни. Въпреки това, ако има възможност да играе в клуб, който се бори да спечели Шампионска лига, ще го закарам до там лично с моята кола“, заяви Руди Гарсия.