“Дер Класикер” – битка за титлата каквато не сме виждали от години
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Ще може ли Борусия Дортмунд да прекъсне 10-годишната хегемония на баварците

Макар да предстоят мачове на националните отбори в следващите дни, феновете и клубовете в Гермнания вече се готвят усилено за най-големия футболен двубой в Бундеслигата – Байерн Мюнхен срещу Борусия Дортмунд. Мачът, който ще се играе на първи април ще бъде от огромно значение за борбата за титлата през този сезон. За момента Борусия води на Байерн с една точка, но утешението за баварците се крие във факта, че дербито между двата тима ще се играе на “Алианц Арена”.

Президентът на Байерн Херберт Хайнер и новата покупка Ян Зомер изразиха готовността си да се завърнат на върха в класирането след загубата от Байер Леверкузен.

“Ако погледнете последните няколко години, това е необичайно. Но това е предизвикателство за нас и обикновено имаме точни отговори”, сподели Хайнер.

“Все още всичко е в ръцете ни. Играем с Борусия Дортмунд вкъщи след по-малко от две седмици. И трябва просто да спечелим”, добави той.

“Ще бъде горещо. Трябва да покажем увереност, емоция и къде е мястото ни в Лигата”, каза вратарят Ян Зомер пред “Шпорт Билд”.

От същото издание обаче са научили, че и в лагера на “жълто-черните” тече усилена подготовка, която ще продължи и след паузата. Твърди се, че от понеделник Един Терзич е наредил да бъдат пускани клипове на играчи на Байерн по всички екрани в базата на Борусия. По този начин той се надява играчите му да са напълно готови за дербито и да познават всички слаби и силни страни на противника.

За нас зрителите остава само да чакаме момента, в който ще можем да се насладим на този зрелищен спектакъл със залог титлата в Германия.