google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите на Рома и Лацио завършиха при резултат 1:1 в дербито на Рим от 21-вия кръг на италианската Серия “А”.

Тимът на Рома се представи по-силно и може да съжалява, че не спечели. ‘Вълците’ откриха резултата в 26-ата минута на двубоя чрез босненския нападател Един Джеко, а Лацио изравни  само осем минути след това с попадение на защитника Франческо Ачерби.

Рома започна двубоя по-активно и можеше да поведе в 13-ата минута. Крис Смолинг свали една топка към Диего Пероти, който продължи за Брайън Кристанте, чийто удар бе блокиран в корнер. В 26-ата минута феновете на Рома на “Стадио Олимпико” ликуваха. Кристанте комбинира с Един Джеко и босненецът прати топката в мрежата на Стракоша за 1:0.

Отборът на Пауло Фонсека пропусна да удвои аванса си малко по-късно, като Стракоша изби удар на Ченгис Юндер, след което и Джеко пропусна да прати топкта в мрежата. В 34-ата минута тимът на Лацио изравни при първата си по-добра ситуация пред вратата на съперника. Вратарят на “вълците” Пау Лопес се намеси колебливо при лесна топка, която попадна в Ачерби, който не се поколеба да я прати в мрежата за 1:1.

Малко преди почивката тимът на Рома пропусна добър шанс за гол. Лоренцо Пелегрини стреля от 25 метра, но топката срещна страничната греда и символичните гости извадиха късмет.

Рома продължи да играе по-добре и през второто полувреме като само три минути след неговото начало Жордан Верету изпусна изгоден шанс да отбележи. В 50-ата минута домакините имаха претенции за дузпа за нарушение срещу Джъстин Клуйверт, но такава не бе отсъдена. Двадесет минути по-късно Един Джеков стреля право във вратаря от близко разстояние.

В 80-та минута тимът на Рома можеше да стигне до победата. Ченгис Юндер проби в полето на съперника и шутира опасно, но ударът му бе спасен. Топката стигна до Един Джеко и нападателят бе разочаорван от Стракоша за пореден път.

Рома продължи да опитва да спечели мача, но не стигна до втори гол. След получилото се равенство, “вълците” заемат 4-ото място с актив от 39 точки, докато отборът на Лацио остана на 3-а позиция с 46 пункта.