Добави коментар
"От тези мачове зависи временното класиране, но те оказват сериозно влияние после и на битката до края"

Бившият наставник на Лудогорец Георги Дерменджиев прогнозира победа на „орлите“ в двубоя с Локомотив Пловдив в efbet Лига. Срещата ще се проведе на „Лаута“ на 20 февруари, събота, от 15:00 часа.

„Тези мачове в началото на сезона са трудни за предвиждане. Отборите все още търсят себе си. Въпреки всичко, давам предимство на Лудогорец. Те имаха възможност да изиграят контроли със силни съперници в Турция – Динамо (Киев), Шахтьор (Донецк), докато подготовката на Локомотив протече изцяло в България. Равенството им на „Тича“ го отдавам и на това, че по принцип те играят трудно с Черно море. Мачът за условията и времето, в което се игра, бих казал, че като резултат е реален и логичен“, заяви Дерменджиев.

„Лудогорец пък започна ударно с 6:0 над Етър, който обаче игра и с човек по-малко. В тима се забелязва подем. Така че мачът на „Лаута“ може да се определи като решаващ. И двата тима ще са на сто процента и ще търсят победата. Ще бъде интересен двубой за наблюдаване. Ще се получи дерби“, смята бившият селекционер на националния отбор по футбол.

„Това са така наречените шампионски мачове, въпреки че има още доста срещи до края на първенството. Но една победа на Лудогорец над Локомотив ще отвори разлика от 11 точки между тях. От тези мачове зависи временното класиране, но те оказват сериозно влияние после и на битката до края. Като постоянство предимството е за Лудогорец. Но и Локо, и ЦСКА са конкуренти и срещите между тях ще са решаващи“, казва още Дерменджиев пред „Тема Спорт“.

Добави коментар
Гласувай: