Десет дни по-късно – Ботев с нов дуел с ЦСКА 1948
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Канарчетата все още нямат победа при Валентич, столичани излизат ранени след загубата от Етър

Все още търсещият победа при новия наставник Азрудин Валентич – Ботев (Пловдив), приема ранения след загубата от Етър ЦСКА 1948 в интругуващ сблъсък от 21-ия кръг в Първа лига.

Двубоят, който ще започне в 14.15 часа и е включен в списъка с мачовете по тв днес, е повторение на сблъсъка между двата тима в турнира за Купата на България миналата седмица.

Тогава Ботев отстъпи с 2:1 след продължения, а Валентич се оплака, че неговият тим не бил оставен да играе футбол заради честите накъсвания на играта.

През есенния полусезон пък именно изразителната победа на ЦСКА 1948 с 5:0 на националния стадион “Васил Левски” предизвика освобождаването на треньора Ферарио Спасов.

В групата на Канарчетата за днешния двубой се завръща рутинираният централен бранител Виктор Генов, а в състава може да попадне и Кевин Янсон, въпреки че доста по-вероятно е той да се появи в игра след почивката.

Надеждите за голове пък отново ще се свързват най-вече със стрелковите умения на Атанас Илиев, който реализира и двете попадения при равенството – 2:2, при гостуването на Левски в миналия кръг.

За любителите на залозите са налични промоционални оферти от inbet за мача на сайта на букмейкъра.

ЦСКА 1948 пък излиза за първи позитивен резултат на чужд терен, далеч от столицата. В първите си две гостувания Червените регистрираха две загуби – 0:1 с Монтана и 1:3 с Етър.

Бившият играч на Ботев Серкан Юсеин вероятно ще бъде титуляр срещу пловдивчани за сметка на Васил Шопов.

Експертите на 7 Спорт, предлагащи изобилие от безплатни футболни прогнози, очакват резултатна среща с попадения и в двете врати (опция “гол/гол).

Вероятни състави:

Ботев (Пловдив): Аргилашки, Работов, Генев, Младеновски, Рабей, Еспиноса, Шоколаров, Конате, Току, Маркиньос, Атанас Илиев.

ЦСКА 1948: Наумов, Лясков, Пиргов, Василев, С. Александров, Юсеин, Чочев, Д. Александров, Русев, Топузов, Митков.