Безпардонен Валентич се изгаври с България на 3-ти март
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Босненецът се проваля тотално в Коматево, но започна да търси сметка на футболна България

Дошлият от датската втора лига босненец Азрудин Валентич, който записа името си в историята на Ботев с неспособността си да запише дори една победа след идването в Града под тепетата, се изказа крайно неуважително към занимавалите се с футбол в България в последните десетилетия.

Треньорското “светило”, който сгафи още след първия си сблъсък с българския футбол, когато се изказа крайно непочтено за Арда, надиграл тотално неговия тим в първия кръг от пролетния полусезон, за пореден път започна да търси нелепи оправдания и да сочи с пръст всеки друг, но не и да признае собствената си некомпетентност.

Днес, след поредната домакинска загуба – с 1:2 от ЦСКА 1948 в турнира за Купата на България, Валентич откри нова мишена, проплаквайки от съдийството в мач, в който Ботев демонстрира стандарти, които по никакъв начин не кореспондират с наперените заявления на босненеца.

“Гордея се от момчетата,” заяви Валентич, който очевидно има проблеми и с управлението на гнева си. “Днес направихме най-добрия мач откакто съм треньор на Ботев. Играхме отличен футбол!

“Индивидуална грешка доведе до гола в нашата врата. След почивката играхме много добре, но след израввнителното попадение един човек реши да убие темпото. Никога не съм искал да коментирам съдийството, но това, което се случи е срамно.

“Ние сме дошли да играем футбол, но начинът, по който съдията си свърши работата е срамна. Затова няма новите Стоичков, Балъков, Пенев. Някой трябва да реагира. Ако искаме да вдигнем нивото на българския футбол, трябва да започнем от качеството на реферите.

“Днес имаше 120 спирания на играта, как можем да подобрим футбола и интензитета по такъв начин. Хората, които разбират от футбол знаят за какво говоря…”