Десет от Манчестър Юнайтед се пребориха за успеха над Палас
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Червените дяволи" оцеляха след 30-минутно опълчение

Манчестър Юнайтед изтръгна трите точки при домакинството си срещу Кристъл Палас от 22-ия кръг на Висшата лига и победи с 2:1 на “Олд Трафорд”.

“Червените дяволи” играха с 10 души над половин час след червен картон на Каземиро.

Още в 5-та минута Манчестър Юнайтед искаше да получи дузпа и след разглеждане с ВАР такова отсъждане беше взето. Две минути по-късно Бруно Фернандеш изпълни удара и реализира за 1:0.

“Червените дяволи” продължиха с огромния натиск, но втори гол така и не падна до почивката. В 62-та минута обаче домакините нанизаха второ попадение. Люк Шоу пусна прекрасен пас към Маркъс Рашфорд в наказателното поле и нападателят нямаше проблеми да реализира за 2:0.

В 68-та минута обаче ВАР отново влезе в действие, но не в полза на Юнайтед. След меле между двата състава на терена поведението на Каземиро беше разгледано на повторения и се видя, че бразилецът хваща съперник за врата с двете ръце, което му донесе директен червен картон.

В 76-та минута с човек повече Кристъл Палас намали изоставането си, след като Шейк Дукуре стреля, а Шлуп беше на пътя на топката достатъчно, за да я отклони в мрежата на Де Хеа.

В следващите минути “червените дяволи” преминаха в пълна защита с включването на Хари Магуайър и Виктор Линдельоф, което се оказа достатъчно да запазят аванса си. Така Юнайтед е трети 42 точки – на осем от лидера Арсенал, докато Палас е 12-ти с 24 пункта.