Дешан: Двубоите от Лига на нациите нямат общо с тези от Мондиала
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Това са двата ни последни мача преди Световното първенство, но те няма да имат нищо общо", заяви френският селекционер преди срещите в Лига на нациите

Селекционерът на Франция Дидие Дешан говори преди мача на “петлите” срещу Австрия в Лигата на нациите. Световните шампиони се представят слабо в турнира и ще се стремят да избегнат изпадането в Лига “B”. Целта на тима е и да се подготви по най-добрия начин за Мондиал 2022. Дешан заяви, че мачовете от Лига на нациите нямат общо с тези от Световното, където се очаква Франция да играе много по-силно.

“Имах идея как да играем в защита, но поради многото контузени ще преценим в последния момент. Ще се опитаме да поставим играчите на най-добрите им позиции. Ако погледнете тима на Австрия, по време на четирите им мача през месец юни те три пъти сменяха схемата на игра по време на двубоите”, каза Дешан.

“Това ще бъде мач на истината. Аз съм изолиран от света, имам много работа, но спортните успехи на Франция – това е моята задача. Имам 24 футболисти, аз съм ги избрал и им имам доверие. Това са двата ни последни мача преди Световното първенство, но те няма да имат нищо общо. Ситуацията сега няма да е същата като след 2 месеца. Всеки селекционер ще иска най-добрите му играчи да са на линия”, добави селекционерът на “петлите”.

Дешан заяви още, че ще даде възможност на вратаря Майк Менян, който играе много добре в Милан.