Дешан изчетка Англия и Саутгейт… и каза, че Франция ще победи
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Мбапе винаги може да направи разликата, но ние имаме и други играчи," заяви наставникът на "петлите"

Селекционерът на френския национален тим Дидие Дешан заяви в познат дипломатичен стил, че съперникът на “петлите” на 1/4-финалите на световното първенство в Катар – Англия, няма никакви слабости.

В същото време обаче той изрази увереността си, че неговият тим ще успее да се клаира за полуфиналите.

„Играчите са спокойни и така е от самото начало на турнира,” заяви бившият халф. “Максимално фокусирани сме във всеки мач и сега сме на 1/4-финал. Няма смисъл да се стресираме и да се подлагам на напрежение. Целта е да стигнем до полуфиналите.

“Темпото често е един от ключовите фактори за един мач. Когато скоростта е висока, опонентът има по-малко време да се организира.

“Можете да спрете много неща, но е много трудно да спрете някой, който е много бърз, особено при преходите. Отборът на Англия е много силен в това отношение и отбелязва много голове след бързи контраатаки.

“Те също имат много технически възможности и са опасни при статични обстоятелства. Не е случайно, че се изправят срещу нас на 1/4-финалите.

“Англия ще се подготви за Килиан, но той винаги е в позиция да направи разлика. Имаме и други играчи, на които да разчитаме, но Килиан си е Килиан и винаги може да направи разликата.

“Този отбор на Англия няма никакви слабости. В крайна сметка обаче винаги трябва да се опиташ да откриеш области, в които смяташ, че можеш да атакуваш своите съперници.

“Харесвам много Гарет Саутгейт. Срещали сме се и сме разговаряли няколко пъти. Той имаше дълга и забележителна кариера като футболист и е много добър треньор. Той даде възможност на Англия да постигне някои много добри резултати в последните години”.