Дешан за България: “Тим, който се променя по време на мачове”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Селекционерът на "петлите" приветства завръщането на зрители по трибуните: "Истинският футбол е за феновете"

Предводителят на един от фаворитите за европейската титла Франция – Дидие Дешан, посочи България като подходящ съперник за генералната репетиция на неговия тим преди започващия след четири дни шампионат на Стария континент.

“Петлите” са в Група F на Евро 2020 заедно с отборите на Унгария, Португалия, Франция, Германия.

“С мача с България ще завърши втората част от подготовката ни преди този с Германия на 15 юни,” заяви бившият халф. “Това е отбор, който се променя по време на мачовете и често играе с трима или петима в защита, с което вероятно ще се сблъскаме и срещу Германия.

“Именно за това този мач е добър. И тренировките, и мачовете са важни, защото те поставят в различни ситуации, но все пак истината е в сблъсъците. Това не е просто среща, в която не само да видим повечето играчи на терена, макар че вероятно ще има доста смени.

“Може да стане нещо непредвидено, а понякога е добре да попаднеш в трудна ситуация, защото това ти дава възможност да помислиш как да постъпиш и да промениш нещата.

“Винаги има какво да подобряваме в техническо отношение, в движението по терена, както и в покриването на зоните в защита. Уелс не успя да ни затрудни особено в миналия сблъсък.”

Дешан беше запитан какво е състоянието на една от основните единици в състава на “петлите” Н’Голо Канте.

“Той игра финал в Шампионската лига и след това имаше няколко дни да си почине,” заяви Дешан. “Сега вече тренира и виждам Канте, който познавам. Той може да играе на различни позиции в средата на терена, в различни формации. Прави същото нещо и в Челси, така че няма проблем с него, няма да го тормозя.

“Той е много добър в отнемането на топката и преходите, освобождава се отлично, така че ще има свободата да прави всички тези неща, особено като имаме предвид качествата на играчите около него.”

Световният шампион и като капитан, и като наставник на Франция не скри задоволството си от завръщането на публиката.

“Завръщането на публиката, макар и частично (5 хиляди души), е нещо много хубаво,” заяви той. “Истинският футбол е за феновете и за пълните стадиони. Това е връщане към нормалността от преди пандемията.

“Ще се сблъскаме с това и във Мюнхен, и в Будапеща, така че го приветствам. Мачовете са истинският източник на мотивация и адреналин, а е съвсем друго, когато феновете не са по трибуните. Това е важна стъпка!”