Френски национал си купи футболен клуб в Белгия
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Нголо Канте ще бъде собственик на третодивизионния Роял Екселсиор Виртон

Нголо Канте е една от звездите на европейския футбол, които продължават своята кариера в първенството на Саудитска Арабия. Френският национал подписа с Ал Итихад и ще получава огромна заплата, като той вече е решил какво да прави със спечелените пари от арабите.

Френският халф купи белгийския Роял Екселсиор Виртон, който се състезаваше във втора лига на Белгия, но през сезон 2022/23 изпадна в третата дивизия на белгийския футбол.

Клубът оповести публично, че предишният собственик Фабио Бека ще предаде акциите на Канте. Бившият футболист на Челси и Лестър ще има за цел да стабилизира клуба и да го върне във Втора дивизия през следващата кампания.

Стратегията на клуба е да развива местни таланти и да ги трансферира на грандовете в страната. По-дългосрочният план на Канте и неговите сътрудници, с коит ще управляват Екселсиор, е да вкарат тима в елитната дивизия на Белгия.

В новия си клуб Ал Итихад, Нголо Канте ще играе със своя сънародник Карим Бензема. Канте сключи договор с клуба до 2027 година, а заплатата му ще бъде 25 млн. евро на сезон.