Дешан защити Мбапе от критики за формата му
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Дидие защити своята суперзвезда за представянето му на Евро 2024.

Мениджърът на Франция Дидие Дешан заяви, че не е притеснен от формата на Килиан Мбапе на Европейското първенство в Германия.

Килиан, който му беше счупен носа в първия мач на „Петлите“ на Евро 2024, има само 1 гол, който беше реализиран след дузпа и беше сменен в края на победата на неговия отбор срещу Португалия от ¼ финалната фаза на турнира, въпреки че по това време Франция се нуждаеше от гол и оставаха 15 минути до изпълнението на дузпи, които да решат победителя в срещата.

Въпреки че Дешан сподели, че проблемът с носа може да указва влияние върху представянето на Мбапе, той заяви, че няма никакво притеснение относно менталното състояние на нападателя на Реал Мадрид.

„Той прекара на терена 110 минути, ние знаехме, че допълнителното време представлява проблем за него в момента,“ треньорът на Франция обясни своето решение да смени Килиан срещу „Мореплавателите“.

Дешан добави, че Мбапе страха от болки в гърба, които са още от края на сезона, но въпреки това той е сигурен, че Килиан ще даде 110% срещу Испания.