Диего Симеоне не смята, че Испания е расистка страна
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
„Испания не е расистка страна. Ясно е, че когато се случват такива неща, те не трябва да се крият."

Диего Симеоне отхвърли твърденията на Винисиус Жуниор, че Испания е расистка страна след скандала с бразилецът и расистките атаки към него от феновете на Валенсия. Аржентинецът обаче сподели, че има реална възможност нещата да се подобрят в момента.

„Сега имаме шанс да подобрим нещата, от тези ситуации, които са постоянни, трябва да видим кой е замесен. Това е по-дълбока тема, защото става въпрос за хора на 19, 20 или 23 години. Това са млади мъже, които не мисля, че знаят какво правят. Ето защо трябва да използваме това и да кажем, че е достатъчно. В Испания всички сме свикнали да живеем добре и който не иска това, трябва да му бъде забранено да следи футбола като всички обикновени хора. Трябва да помагаме от всички позиции. Нека не се лъжем, това не е футболен проблем, а социален“, каза Симеоне.

Относно коментара на Винисиус, че Испания е “расистка страна”, обаче Симеоне е на напълно различно мнение.

„Испания не е расистка страна. Ясно е, че когато се случват такива неща, те не трябва да се крият. Тези от нас, които сме на стадионите, сме по-уязвими, но това го има и по улиците“, добави Симеоне.