Диков, къде си? Среден пръст от Конте, босът на Юве го псува
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Сцените се разиграха след края на срещата от турнира за Купата на Италия

След края на втория полуфинален сблъсък в турнира за Купата на Италия между Ювентус и Интер се разиграха сцени, които напомниха за популярни издания на предавания, водени от мастития телевизионер Сашо Диков.

Гневният наставник на Интер Антонио Конте за пореден път демонстрира, че трудно владее нервите си, размахвайки среден пръст срещу босовете на Ювентус. В отговор пък президентът на Бианконерите Андреа Аниели го атакува с груб език, включващ цветущи псувни.

Снощният двубой завърши без голове – 0:0, като равенството позволи на Юве да се класира за финала с общ резултат 2:1.

Самият Конте не пропусна да жегне ръководството на торинския гранд по време на пресконференцията след края на мача:

“Мисля, че от Ювентус трябва да бъдат по-учтиви,” заяви Конте, който бе начело на Бианконерите между 2011 и 2014 година, като в този период бяха спечелени три шампионски титли. “Нужмо е повече спортменство и уважение към онези, които работят.“

Босовете на Ювентус не коментираха случката.

Враждата между Аниели и Конте датира от лятото на 2014 година, когато Конте подаде оставка като треньор на Ювентус преди старта на сезона.

Няколко месеца преди това той постави под въпрос стратегията на клуба за трансферите казвайки: „Не можете да отидете да ядете в ресторант за 100 евро, когато в джоба си имате само 10, нали?“

Решението на Конте да подаде оставка изненада ръководството на Ювентус.

През 2017 година обаче Аниели не пропусна да се подиграе на италианския специалист: „Алегри изпълни работата, която за другите изглежда, че бе свършила.“

Отговорът на Конте не закъсня: „Никога не мислете, че напълно познавате някого. Понякога само минимум благодарност и зрялост биха били достатъчни“, написа треньорът.

През 2019 година Фабио Паратичи и Павел Недвед мислеха да върнат Конте начело на Ювентус след уволнението на Масимилиано Алегри, но Аниели наложи вето на това решение и избра Маурицио Сари.