Дилиън Уайт захапа Кобрата – бил наполовина зеленчук
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Глобалната пандемия от Коронавирус блокира професионалния спорт в целия свят, но не някои неща продължават да бъдат по старому. В тежката категория на бокса често пъти думите са по-бързи от ударите. Доказателство за това бе и последното изказване на Дилиън Уайт, който захапа едновременно световния шампион Антъни Джошуа и българският боксьор Кубрат Пулев.  Всъщност, Уайт е обиден на британеца, защото не му дава реванш. Джошуа вече победи веднъж Дилиън, а вторият отказа възможността да се бие с него през 2019-та и Антъни бе принуден да се изправи срещу Анди Руиз. Сега шампионът трябва да се изправи срещу Кубрат Пулев в официален мач-защита на титлата във версия IBF. Мачът между бившия олимпийски шампион и Кобрата е напълно логичен с оглед на статута на българина като задължтелен претендент.

Изглежда, че Дилиън Уайт обаче не е съгласен и подценява значимостта на Кубрат за голям мач с Джошуа. Той дори използва една доста неясна дефиниция за софиянеца наричайки го “зеленчук”.

“Джошуа каза, че иска да се бие с мен, но само говори. Той трябва да се бие с мен, а не с Пулев. Това е безмислен двубой. Пулев е зеленчук. Той е наполовина човек, наполовина зеленчук.А и е стар сега…той не беше добър дори, когато беше в разцвета на силите си. Има хубав ляв прав, но това е всичко. Аз също бях готов да се бия с Пулев, но те искаха да направят срещата в България. Предложиха ми 1.7 милиона долара за битка там, а след това отмениха срещата. После ме обвиниха, че съм бил уплашен. Никога не съм бил уплашен. Просто искама да се бия с най-добрите. Не съм най-добрият боец на света, нито най-силния и най-бързия, но има нещо, което нося в себе и всички те го знаят. Когато дойде моментът за работа аз излизам и си проправям път с юмруци.”

Дилиън не хвърля светлина върху значението на думата зеленчук, въпреки че всички се досещаме за негативната конотация, която боксьорът влага в определението си към българина. Дали обаче подобни дефиниции звучат сериозно от устата на човек, който не излезе в мач с Джошуа, въпреки направеното му предложение, а поради не особено ясни обстоятелства не се изправи и срещу Пулев? Поведението на Дилиън красноречиво показва, че той търси минутка внимание от медиите и социалните мрежи с не особено умело подбрани метафори. А те имат много общо със слабия бокс – не се харесват на истинските познавачи на спорта.

Мачът между Пулев и Джошуа засега остава с неясна дата, след като беше отложен и насрочването на нов двубой ще зависи силно от епидемиологичната обстановка в Европа и света. Кобрата обяви, че възможен хоризонт за организирането на мач е късното лято или есента. Агентът на Джошуа пък изрази желание да се помисли за организирането на мач между Антъни и Тайсън Фюри след септември, което автоматично означава, че Еди Хърн и компания може да се опитат да заобиколят задължителната среща с българина. В настоящата ситуация обаче въпросите са повече от отговорите и не ни остава нищо друго освен да почакаме ситуацията да се разплита възел по възел.