Димитър Пенев с коментар за снимката му с Гунди
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Специалистът с объркващ коментар за слабата игра на ЦСКА във финала

Eдна от най-големите легенди в историята на българския футбол – Димитър Пенев, коментира в характерния си стил хореографията на привържениците на ЦСКА София по време на загубения от Левски финал в турнира за Купата на България.

По времен на мача феновете, заели места в сектор “Г” разпънаха гигантска снимка от Вечното дерби през 1967 година, на която Пенев надскача във въздушен двубой незабравимия голмайстор на Сините Георги Аспарухов.

“Имам тази снимка вкъщи. На много места има тези мои снимки. Виждате разликата в отскоците, въпреки че Аспарухов беше с 10 сантиметра по-висок. Това беше един футболен, чист двубой, без нарушение. Това е история и урок за младото поколение”, каза Пенев.

Най-успешният треньор в историята на националния ни отбор не даде точен отговор на въпрос защо отборът на ЦСКА не е успял да се представи добре във финала.

“Един мач, който създава напрежение сред привържениците,” заяви Пенев. “Самите състезатели трябва да надхвърлят качествата си и тогава се получава добър мач. След като ЦСКА загуби, значи не се е получило. И при Левски не се получаваше, но с половин гол победиха.

“Важното е играчите да изпълняват задачите над 50 процента. Ако е под 50 процента е ясно, че има някакво вътрешно отношение – ръководство, треньор, въпроси, които не са ясни и чисти…”