Димитров: Победата над Израел бе изключителна, но е вече в миналото
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Няма да има стойност тази победа, ако не покажем тази игра и не постигнем резултати, защото при нас се играе само и единствено за резултати, срещу Косово и Германия", призна специалистът.

Националният селекционер на младежкия отбор на България – Александър Димитров, говори за предаването “Домът на футбола” по “DIEMA SPORT” след минималния успех с 1:0 над Израел в квалификация за класиране на Европейско първенство.

“Постигнахме изключителна победа над Израел, която би ни дала увереност, би и дала самочувствие, но дотам докъдето има една тънка граница при нас българите – не трябва да се главозамайваме и да летим във въздуха. Най-доброто за нас, е че победата бе постигната с добра игра срещу стойностен противник. Победата обаче е в миналото и трябва да я забравим. Няма да има стойност тази победа, ако не покажем тази игра и не постигнем резултати, защото при нас се играе само и единствено за резултати, срещу Косово и Германия”, заяви Димитров.

“На първо място, този отбор в момента, колкото парадоксално и жалко да звучи, въпреки че изиграхме осем контролни срещи, по една или друга причина имаме петима нови души. Тези, които започнаха в мачовете с Естония и Израел, почти не са участвали в подготовката за тази квалификация. Мотивирани, уверени момчета, тези които „слязоха” от мъжкия национален отбор дадоха увереност на тези, които останаха. Изключителни професионалисти и много, много леко се работи с тях. За да си добър футболист не е нужно да имаш само спортно-технически качества, а трябва да си и добър човек”, обясни специалистът.