Димитров разкри: Приоритет е да даваме играчи за първия отбор
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Швейцария има изключително класни футболисти", призна специалистът.

Селекционерът на младежкия национален отбор по футбол на България Александър Димитров говори след минималното поражение от Швейцария с 0:1 на стадион “Славия” в двубой от Група “Е” на квалификациите за Евро 2023.

“Поздравявам играчите, показаха морални качества, бореха се, имаше и футбол, колкото можеше. Играчите показаха характер. Не успяхме да отбележим, не знам дали излезе топката при нашия гол, не видях. Стараха се футболистите и смятам, че така един национален отбор трябва да се противопоставя на тимове като Швейцария”, сподели Димитров.

“Отборът на Швейцария има изключително класни футболисти, но нашите играчи се противопоставиха като равен с равен. Момчетата имат много високи морални качества, ако им се обръща повече внимание във вътрешното първенство и получават повече игрово време, те не са по-лоши от връстниците им от Швейцария”.

“Разликата между нас и тях? 1:0 за Швейцария – това е разликата. Малко футбол, много борба и много себераздаване – нашите играчи го показаха”.

“Ако трябва да говорим като нагласа и настройка за предстоящите мачове – това е нивото. Тази игра, която ние показахме срещу Уелс и Гибралтар, самата ни игра по фланговете и комбинациите, трябва да я показваме цял мач и да си взимаме срещите”.

“Никой не ми е поставял задача да класираме отбора. Ние нямаме играчи – нека погледнем кой къде е. Приоритет е да даваме играчи за първия отбор”, каза още Димитров.