Димитров се класира на 1/4-финалите на “Murray River Open”
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Българинът се наложи с 6:4, 6:7(5:7), 6:3 над представителя на домакините Алексей Попирин

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира за 1/4-финалите на на подготвителния турнир за Australian Open Murray River Open, след като се наложи 6:4, 6:7(5), 6:3 над австралиеца Алексей Попирин. Димитров има още един мач по-късно днес в надпреварата в Мелбърн, като българинът ще спори за място на полуфинала с Корентен Муте, който спечели със 7:6(4),6:4 мача си срещу Джеймс Дъкуорт

Мачът започна с пробив на българина, който спечели първия гейм, въпреки че изоставаше с 0:30. Димитров спечели подаването си и затвърди пробива – 2:0.

Попирин спечели второто си подаване и намали на 1:2, а Григор показа по-търпелива игра от дъното на корта в четвъртия гейм и поведе с 3:1.

Последва нов гейм в полза на австралиеца, но при последвалото подаване на Димитров, българинът не даде и точка на Попирин – 4:2.

Без нови пробиви се стигна до десетия гейм, който започна с двойна грешка на Гришо, но първата ни ракета не допусна обрат и с отличен сервис затвори гейма и сета в своя полза – 6:4.

Първи пробив във втория сет записа Димитров в петия гейм, след което затвърди пробива и поведе с 4:2.

Димитров водеше с 5:4 и сервираше в десетия гейм за спечелване на мача, като дори поведе с 30:0, но допусна обрат и пробив, при което резултатът беше изравнен – 5:5.

Така се стигна до тайбрек, в който австралиецът поведе с 5:2, след което Димитров успя да намали на 5:6, но в крайна сметка загуби с 5:7 втората част.

Третият сет започна с гейм на нула за Димитров, а българинът успя да пробие във втория гейм и поведе с 2:0. Родният състезател затвърди пробива бързо и преполови сета – 3:0.

Попирин загуби и второто си подаване в заключителната част на мача и Григор Димитров поведе с 4:0, а след бърз сервис гейм българинът поведе с 5:0.

В шестия гейм Попирин отрази два мачбола, но все пак успя да запише гейм в своя полза. Това вдъхнови австралиеца и след няколко неточности на Григор, Попирин направи пробив и намали на 2:5.

В осмия гейм Попирин спаси нови два мачбола и спечели подаването си за 3:5.

Все пак Димитров нямаше особени затруднения в деветия гейм, който сепчели и затвори мача при резултат 6:4, 6:7(5:7), 6:3 в своя полза.