google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Съперникът на Лудогорец в плейофа за влизане в групите на Лига Европа е клуб от областния град Брест. Отборът е основан под името Спартак, а в периода 1973-1975 е носил името на река Буг.

Печели националната купа от 2007 г. През сезон 2009-2010 тимът влиза в новините с участието на 56-годишния шампион на СССР с Динамо (Минск) Юрий Пудишев, а след това може да се похвали и с бившия сенегалски национал Паскал Менди. През 2012 се преименува от Динамо на ФК Брест.

През март месец пък печели Суперкупата на страната.

Един от най-любопитните моменти в историята на клуба е, че през 2018-а година за председател на Управителния съвет на клуба и изпълнителен директор е обявен не друг, а… Диего Армандо Марадона.

Авантюрата на аржентинската легенда в клуба обаче не трае дълго, но и до днес той поздравява Динамо за всеки голям или по-незначителен успех.

Сега старши треньор на Динамо е бившият играч на тима Сергей Ковалчук. Той пое поста тази година, а преди това работи като спортен директор.

В момента отборът е незавидното 9-о място във временното класиране на Беларус с 32 точки от 21 мача. В събота тимът на Ковалчук се поздрави с победа с 4:2 като гост на Динамо (Минск).

С хеттрик за победата се отличи сенегалският нападател Абдулайе Диало.