Директорът на Висшата лига: Сигурен съм, че ще довършим шампионата
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Изпълнителният директор на английското първенство Ричард Мастърс е “по уверен от всякога”, че най-гледаното клубно първенство ще бъде рестартирано през юни.

Висшата лига бе временно прекъсната на 13-ти март, а датата, на която най-вероятно ще се подновят мачовете, е 12-ти юни.

“Намираме се във възходящ момент. Вече направихме и първата стъпка. Супер е, дори и за феновете, да видят, че любимите им играчи тренират ” – споделя Мастърс в интервю за BBC.

Запитан за конкретна дата на рестартиране на първенството, Мастърс отговори: “Нека бъдем гъвкави и да черпим от опита на Бундеслигата”. Той не отрече, че има и реален шанс, първенството да не бъде завършено, но изрази голям оптимизъм, че този вариант е крайно малък. Мастърс е и оптимист, че още от началото на следващия сезон, феновете ще могат да подкрепят любимите си отбори от трибуните.

“Ще има ли изпадащи през настоящата кампания? Това ще бъде част от дебата, който предстои да проведем. Какво ще се случи от тук нататък, тепърва ще бъде дискутирано със всички отбори в първенството.“

“Дори нямаше да предприемем първата стъпка и да разрешим на отборите да тренират, ако не бяхме абсолютно сигурни, че сме създали максимално безопасна среда за нашите футболисти. Това е едва първата стъпка и трябва внимателно да изчислим рисковете, преди да допуснем контактни тренировки.”

“Мислим, че е безопасно да подновим тренировъчния процес, но уважаваме и решението на всички футболисти, които пожелаха да не тренират. Аз не бих имал проблем да се завърна на терена” – завърши изпълнителния директор на първенството.