google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Вече са ясни наказанията, които произлязоха от нахлуването на боса на "царете" на терена срещу Локомотив София.

Дисциплинарната комисия (ДК) към Българския футболен съюз (БФС) определи наказанията за изминалия кръг, който е и последен за този сезон, в Първа лига.

Заради скандалната случка между Стойне Манолов и Юсуфа Яфа тимът на Царско село е наказан с лишаване от домакинство за 2 мача и с парична глоба в размера на 12 000 лева.

След изпадането на “царете” от елита обаче стана ясно, че отборът ще прекрати съществуването си.

ДК е констатирала, че Стойне Манолов не е служебно лице, а е част от публиката на стадиона, а ето и наказанията за тима:

ДК констатира, че лицето Стойне Манолов не е служебно лице, а публика от ФК домакин в срещата ФК „Царско село“ София – ФК „Локомотив“ София.

За опит за побой или малтритиране от публика на ФК „Царско село“, на основание чл.37, ал.1, т.5  от ДП /2021/2022/ – ДК наказва ФК „Царско село“ гр. София с лишаване от домакинство за 2 срещи и имуществена санкция в размер на 10 000 лева.

За неспазване изискванията за осъществяване на надеждна охрана на футболната среща, на основание чл. 6, ал.7 от ДП /2021/2022/  и във връзка с чл.28, ал. 8 от Наредба за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2021/2022 година ДК наказва ФК „Царско село“ гр. София с имуществена санкция в размер на 2000 лева.