Днес се откриват най-странните Олимпийски игри
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
В Токио ще вдигнат завесата на Олимпиада, която няма много общо с олимпийските принципи

Днес, в 14.00 часа (българско време), с блудкава церемония на празен стадион в Токио ще бъде даден официален старт на 32-ите летни олимпийски игри.

Япония е домакин на най-големия спортен форум за втори път в историята си след 1964-а година, като по всичко личи, че следващите две седмици ще преминат най-вече под знака на страха и стреса от кризата с коронавируса.

Токио 2020 трябваше да се състои миналото лято, но за първи път в мирно време Игрите бяха отложени с година именна заради глобалната пандемията.

Стриктните и често лишени от фантазия и чувство за хумор японци продължават да изпитват сериозни притеснения за здравето на атлети, съдии и други официални лица в столицата Токио, която ще бъде под извънредно положение и по време на двуседмичната надпревара от 23 юли до 8 август и ще се проведе в по-голямата си част без публика.

Да, и днес ще се чуе познатото “Светът е Олимпиада”, но на повечето от нас е ясно, че немалко спортисти и участници в Игрите и особено организаторите вече очакват с нетърпение… края на Игрите.