Днес се решават още двама 1/4-финалисти за Sesame Купа на България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Интересни сблъсъци в София и Варна в турнира за Купата

Днес ще се проведат две осминафинални срещи в турнира SESAME bg Купа на България. Очакват ни оспорвани срещи в София и Варна между представители на efbet Лига. В първия мач един срещу друг се изправят Славия и Ботев Пловдив от 12:00 ч., а три часа по-късно стартира битката на “Тича” между Черно море и Локомотив Пловдив.

Съперничеството между Славия и Ботев Пловидв в Купата на България е много оспорвано в последните години. Винаги има много емоции и попадения, като последната среща между двата тима в турнира бе през 2019 г. и отново на 3-ти декември, а краен победител бе Ботев Пловдив след успех с 2:1. “Жълто-черните” се справиха с Черноморец Балчик в първия си мач в надпреварата този сезон, докато Славия надви Спротист Своге с 2:1 след продължения. Букмейкърите дават равни шансове на двата тима за класиране на 1/4-финалите.

Черно море влиза като лек фаворит срещу Локо Пловдив и това се дължи на домакинското им предимство. “Моряците” отстраниха Литекс Ловеч с 2:0 като гости, а докато Локо Пловдив надви минимално Марек Дупница. “Черно-белите” сразиха своя опонент с 3:0 в първенството в първия мач между двата тима този сезон. Черно море е без успех срещу Локо Пловдив в шест поредни официални двубоя, но сега ще се опита да сложи край на тази серия.