Днес стартират 1/4-финалите в Купата на България
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

С два мача в днешния ден започват 1/4-финалите в турнира Купата на България. ЦСКА-София приема Ботев Враца, а носителят на трофея Локомотив Пловдив е домакин на ЦСКА 1948.

Първият 1/4-финален сблъсък противопоставя Локо Пловдив и ЦСКА 1948. Двубоят е от 15:00 ч. на стадион “Локомотив” като домакините са фаворити за успеха. Те обаче ще се изправят срещу корав съперник, който е лидер във Втора лига, а на 1/8-финалите поднесе голямата изненада, след като елиминира Берое и то в Стара Загора. В последния си мач пък Локомотив Пловдив загубиха именно от заралии с 0:2 на стадион “Берое” миналия петък и сега ще искат да се върнат на победния път. До момента в турнира те елиминираха Балкан Ботевград след успех с 3:0 и Литекс (2:1) като в този двубой тимът на Бруно Акрапович трябваше да прави пълен обрат. Локо Пловдив са без поражение в 8 поредни двубоя в турнира за Купата, а феновете очакват отборът да достигне до 1/2-финалите на състезанието за втора поредна година.

Наставникът на пловдивчани няма да може да разчита на контузените Милош Петрович, Мартин Луков и Петър Витанов, но в състава на домакините има достатъчно класни играчи, които да се справят с тима на ЦСКА 1948. В отбора на гостите обаче личат имената на опитни играчи като Янко Сандански, Васил Шопов и Дани Младенов, така че това ще бъде оспорван двубой.

В 18:00 ч. отборът на ЦСКА-София приема Ботев Враца. “Червените” допуснаха срамна загуба от Царско село през уикенда в мач от първенството. Милош Крушчич не може да си позволи нов провал, тъй като веднага ще бъде уволнен. Наставникът на “червените” заяви, че му е гласувано доверие, но надали ще му бъде простено евентуално отпадане от турнира за Купата, който е шансът на “червените” за трофей. ЦСКА ще бъде без Тиаго Родригес и Раул Албентоса, които са контузени, а Пламен Гълъбов е наказан. Въпреки тези липси ‘червените’ не би трябвало да срещнат трудности срещу Ботев Враца у дома.