До този момент – САЩ с най-много квоти, следват Русия и Куба
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
След квалификацията в Будапеща българските борци са с пет визи за Олимпиадата в Токио

Изненадващо или не, но след приключването на олимпийските квалификации в Будапеща и Отава (Канада), с най-много спечелени квоти за Игрите в Токио е тимът на САЩ.

Американците вече имат 15, като им липсват визи само за категория до 65 килограма в свободния стил, както и в категориите до 77 кг и 130 кг при класиците.

На втора позиция в своеобразната класация е Русия с 13 квоти, а с една по-малко до този момент е Куба.

С осем визи за Олимпиадата са домакинът Япония, Казахстан и Турция, следвани от Беларус, Грузия, Германия и Украйна – с по седем, а със шест е Иран.

България има пет квоти. Още през есента звездата на женския ни тим – Тайбе Юсеин, спечели такава, а в провелата се квалификация в Будапеща визи за България добавиха още Георги Вангелов (в свободния стил), Кирил Милов (в класическия стил), както и Миглена Селишка и Евелина Николова при дамите.

До този момент с олимпийски квоти са се сдобили борци от 49 държави.

Преди Игрите в Токио са насрочени още три квалификационни турнира – между 2 и 4 април в Хамамет (Тунис) ще се проведе квалификация за Африка и Океания.

Алмати (Казахстан) ще приеме квалификацият за Азия между 9 и 11 април, а последният шанс за европейците, включително и за българските състезатели е турнирът в София, който ще се проведе между 6 и 9 май.