google новини лого Последвай ни
Добави коментар
19-годишният софиянец надигра словака Клайн в два сета

Смятаният за един от най-големите таланти в българския тенис в последно време – Адриан Андреев, записа първата победа в кариерата си на ниво АТР Tour.

19-годишният състезател елиминира поставения под номер 7 в сехмата Лукаш Клайн (Словакия) с 6:3, 7:6(7) в първия кръг на квалификациите на АТР 250 турнира в Анталия, Турция, на твърди кортове. Срещата продължи един час и 44 минути.

Участващият с „уайлд кард“ Адриан започна отлично двубоя и проби в откриващия гейм, след което затвърди за 2:0. По-опитният Клайн спечели три поредни гейма, за да направи обрат, но след това тийнейджърът ни влезе в серия и се справяше лесно с бекхендите и късите топки на опонента си. При 5:3 Андреев успя да реализира втория си сетбол при сервис на словака, след като съперникът изпрати топката в аут.

Софиянецът продължи да доминира и във втория сет. Той проби от 15:40 за 2:0 и увеличи серията си на шест поредни спечелени гейма. Серията му спря веднага след това, когато №294 в ранглистата Клайн направи рибрейк.

Адриан отново проби за 4:2 и този път затвърди, след като отрази две опасности за връщане и на този брейк. В следващия гейм той стигна и до два мачбола, но не успя. При 5:3 Андреев сервираше за победата, но допусна да бъде пробит след двойна грешка. После се стигна до тайбрек.

В него размяната на половините дойде при 3:3 точки. Българинът отрази сетбол при 5:6. Адриан успя да затвори мача при общо четвъртата си възможност, когато форхендът на Клайн спря в мрежата.

Андреев заслужи 6 точки за световната ранглиста, където е №564 сега, и 1750 евро от наградния фонд на турнира.

Във втория и финален кръг на квалификациите Адриан ще се изправи срещу Андреа Васасори (Италия), който е №315 в ранглистата.

На същия корт №3 ще играят и другите двама български тенисисти. Осмият поставен в пресявките Димитър Кузманов ще срещне Мирза Башич (Босна и Херцеговина), а след това Александър Лазаров се изправя срещу Лукас Мийдлер (Австрия).