google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Ограби труда на децата, елате в съблекалнята да видите как плачат...," допълни той картината с характерен словеред

Спортният директор на Септември (София) Кристиян Добрев също не успя да прикрие гнева си, след като неговият тим отстъпи в баража за оставане/влизане в Първа лига с 1:0 на Ботев (Враца) след дискусионна дузпа, реализирана от Христо Златински.

“Няма никаква дузпа!” изригна той. “Не е меко казано спорна. То не е нужно и втори път да я гледаш. Това е пародия на футболен съюз.

“Ако това е футболен съюз, аз съм Марадона. Това е срамна работа! Тези хора трябва да бъдат изчегъртани. Това са хора, които пречат на футбола. Какво да кажа за този хубавец…

“Догодина ще влезем, няма проблем. Елате да снимате в съблекалнята как реват момчетата. Това е човек, който ограби труда на децата, на целия клуб.

“Докарал съм цялата школа да гледа. Когато даваш шанс на младите, нямаш претенции или лоби, е най-лесното да ти отрежат главата.

“Защото, ако това се случи на Лудогорец, Левски, ЦСКА знаете ли къде ще е този съдия? Само пишат доклади и мен ме глобяват.

“Измислят си някакви техни правила и всеки мач плащам глоби. Елате да ги видите момчетата на по 18,19 години, защото това е клише, че плачат в съблекалнята…

“Да, не играхме добре Ботев Враца имаха повече положения. Поздравих ги, те не са виновни. Румен Чандъров си дава личните пари и понеже е толерантен, не се намесва, не звъни. Този съдия няма да бъде такъв. Аз нямам правомощия, но има хора, които ще го направят. Нека си мисли, че има гръб.

“Нали сме живи и здрави. От това по-важно има ли? Догодина ще играем Втора лига и ще влезем. Във всяка юношеска гарнитура имаме по 3-4 национали.

“Кой има против да играят млади български футболисти? Футболистите на Ботев Враца играха по-добре, но не трябва да се дава такава дузпа. Това е несериозно.

“Питайте отговорника за ВАР защо нямаше. Аз не знам кой определя. Съдията е казал на момчетата, че ако види, че няма дузпа, ще им се извини. И това няма да направи. Това е труд на цяла година. Какво можем да направим ние?

“Защо има президенти в Изпълкома? Или всички президенти да са там, или никой. Там са, за да се влияе върху съдии, за да се влияе върху повикани в националния отбор.

“Преди месец и половина излезе решение, че А група ще е с 16 отбора. Да излязат и да кажат. Те не знаят кога започва следващото първенство. Ще ги изчегъртат, спокойно всичко с времето си.”

Добрев сподели виждането си и защо двубоят се е играл в София.

“Между Враца и София кое е посредата?, попита иронично той. “Стадионът на Своге не е лицензиран и няма право да се играе този мач там.”