Добри новини за Ботев – Зингаревич вдига бюджета
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Жълто-черните ще разполагат с 30 процента повече пари

Завършилият на трето място в Първа лига – Ботев (Пловдив), ще се радва на значително увеличение на бюджета си през новия сезон, съобщава “Тема Спорт”.

Жълто-черните ще разполагат с 30 процента повече пари, като целта на отбора ще бъде атака на групите в Лигата на конференциите.

Близки до делата на клуба твърдят, че бюджетът на Канарчетата за следващия сезон може да набъбне до космическите за родните стандарти 30 милиона лева.

Крупната сума щяла да бъде осигурена от мастития олигарх Борис Зингаревич, баща на собственика Антон Зингаревич, и негови канадски партньори, които развиват особено печеливш бизнес в България.

Предприемачите отвъд Океана разработват златното находище на Ада тепе в Крумовград и вече са основния спонсорир на местния тим, който стана първи в Югоизточната Трета лига и от следващия сезон ще се подвизава във втория ешелон.

Разбира се, преди това съставът на Азрудин Валентич трябва да се справи с Берое в предстоящия в събота бараж.

В Ботев очакват също руският собственик Антон Зингаревич да подпомогне финансово и строежа на “Колежа”.

Според добре запознати източници, той вече бил проучил възможността за закупуване на модерна система за лицево разпознаване, чрез която западните клубове отдавна контролират сигурността по трибуните.

В същото време стана ясно, че треньорът Валентич ще може да сглоби оптимален вариант на своята единайсеторка в дуела с Берое, тъй като в отбора няма контузени и наказани.

Единствената въпросителна е дали нападателят Антоан Бароан да започне като титуляр или да бъде използван през второто полувреме. На вратата пък се завръща Георги Аргилашки, който не игра в последните мачове заради натрупани 4 жълти картона.