Добри новини за защитник на Англия преди старта на Европейското
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Люк Шоу се е завърнал към тренировки с Трите лъва във вторник

Английският защитник Люк Шоу се завърна към пълноценни тренировки няколко дни преди откриващия мач на тима на Евро 2024 срещу Сърбия. Отборът на Гарет Саутгейт се готви да започне кампанията си на Европейското първенство в неделя, когато се изправя срещу труден съперник в първия си мач от три мача от груповата фаза.

Въпреки че някои играчи, като Хари Магуайър, не успяха да се отърсят от контузии навреме за Евро 2024 и бяха оставени извън състава на Трите лъва, Шоу беше забелязан да участва в тренировка наравно с останалите си съотборници. Защитникът на Манчестър Юнайтед беше заснет със своите колеги в открита тренировка в тренировъчната база на Англия в Йена във вторник.

Това дава надежда, че той може да бъде на разположение за игра по-скоро от очакваното. Въпреки това, точната дата на завръщането на опитния бранител все още не е обявена и той все още може да е далеч от завръщане, като се има предвид, че не е играл нито минута състезателен футбол от февруари.

Люк Шоу е единственият ляв бек в състава на Англия и ще бъде отлична новина за Гарет Саутгейт, ако може да разчита на него. Има надежда, че Шоу ще бъде на разположение, когато Англия се изправи срещу Дания във втория си мач от груповата фаза. Защитникът записа само 12 участия във Висшата лига през кампания 2023/24, след като страдаше от поредица от мускулни контузии.