Дон Диего искал да събере всичките си близки за Коледа 1
1 0
Аржентинската футболна икона планирал създаването на благотворителна компания

Отишлият си от този свят преди малко повече от месец Диего Армандо Марадона планирал да събере всички свои близки на едно място за Коледа, разкри неговият адвокат Матиас Морла.

“При последния ни разговор той сподели какви планове има за Коледа,” обяви Морла. “Искаше да събере всички си близки на едно място. Нека бъде ясно, че напоследък това не беше старият Марадона. Беше много по-уравновесен и спокоен. Въпреки това ще бъде запомнен с големите си успехи и с това, че не се страхуваше публично да изразява мислите си.

„Последното нещо, което ми каза беше: „Обичам те“, а след това целуна ръката ми. Нещо не може да ми отнеме любовта, която изпитвах към него. Изминаха 30 дни от смъртта му, но все още не осъзнаваме какво се случи, какво загубихме и кой е отговорен за тази загуба, ако въобще има виновни.

Дон Диего искал да събере всичките си близки за Коледа 2

“Преди преждевременната си смърт Диего искаше да върне част от любовта на хората и да направи нещо за тях. Говореше с много отговорни хора от управлението на държавата за създаването на благотворителна кампания „Десетте на 10“.

“Сега с неговото семейство ще продължим да развиваме неговите идеи. Марадона обичаше хората, винаги се е държал добре с всички. Имам много спомени с него и има едно нещо, което ги обединява: неговата сърдечност и раздаване.”