Доналд Тръмп: Американските фенове скоро ще се върнат в залите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Амриканският президент Доналд Тръмп изрази желание професионалните спортни лиги в Съединените щати да стартират отново, а мачовете им да се радват на голяма зрителска подкрепа на живо. Това обаче ще бъде възможно тогава, когато средата позволява спортът да се завърне към своите стари формати преди световната пандемия от Коронавирус.

В събота, Тръмп е провел конферентен разговор с президенти и ръководители на редица спортни лиги в Щатите, сред които и най-важният организатор на събития в смесените бойни изкуства – Дейна Уайт.

„Искам феновете да се върнат в залите. Колкото се може по-скоро. Те искат да гледат баскетбол и бейзбол, футбол и хокей, те искат да гледат любимите си спортове. Иска им се да се запишат на голф курсове и да дишат чист, хубав и приятен въздух. Не мога да ви кажа дата. Ще бъде по-скоро в близко бъдеще, отколкото да се отложи далеч във времето.

Това изказване без съмнение обнадеждава милиони фенове на спорта в щатите, включително тези на ММА. Най-големите организации в света на смесените бойни изкуства вече анонсираха отлагане на поредица от събития, които бяха планирани за месеците април и май. Единственият ивент, който все още остава по план като дата на провеждане е UFC 249. Но въпреки че битките ще се проведат, техният формат ще бъде много по-разлчен от първоначалния план, а главното събитие между Хабиб Нурмагомедов и Тони Фъргюсън в крайна сметка отпада за рекордния пети път. При това положение провеждането на събитието само по себе си е голямо постижение с оглед на рестрикциите по цял свят свързани с Коронавируса, но цената която ще плати най-престижната организация в света на смесените бойни изкуства е висока – първоначалната главна битка ще отпадне, а новата ще бъде обявена в следващите часове.