Донков: "Всичко в Левски свърши за една нощ" 1
1 0
Някогашното крило на Сините вече е отворен към нови оферти

Бившият футболист и помощник-треньор на Левски Георги Донков разкри колко близо е бил до поста селекционер на националния отбор по футбол.

Освен това в интервю за германския Sport-kurier игралият в Бундеслигата се върна и към престоя си на “Георги Аспарухов”.

“Преди две седмица имах възможност да поема националния отбор на България,” коментира Донков. “Кандидатите бяха много. В крайна сметка Българския футболен съюз избра друг. За съжаление тогава от федерацията не ме подкрепиха, но това трябва да се приеме. В крайна сметка бях много близо.

“Преди това работих като помощник на Петър Хубчев в националния отбор и Левски. Получихме много добра оферта от „сините“. Станах професионалист в този клуб и играх в периода 1987-1993 година. В България това е традиционен клуб

“Имахме тригодишен договор с Левски и първоначално целта ни беше да изградим солиден отбор, а във втората и третата година да се борим за титлата. Първите 6-7 месеца минаха добре, но след това дойде пандемията и блокирането.

“Собственикът на клуба имаше финансови проблеми и всичко свърши за една нощ. Тогава ръководството имаше други цели, които бяха в противоречие с нашите. След като нямаше смисъл вече да продължим, се разделихме.

“Вече съм отворен към всякакви оферти.”