Дори Британия на Борис Джонсън прогледна – публиката се завръща!
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Пускат по 10 хиляди зрители в последните кръга на Висшата лига

Ръководството на Висшата лига работи усилено по план, според който последните два кръга на английското първенство ще се проведат пред публика.

Изпълнителният директор на Лигата Ричард Мастърс изрази надежда, че всеки един от 20-те клуба ще има по един домакински мач пред зрители в края на кампанията. Очакванията са до стадионите да бъдат допуснати до 10 хиляди зрители.

Вече стана ясно, че финалът в турнира за Купата на английската футболна асоциация (ФА Къп), насрочен за 15 май, ще се проведе с публика на лондонския стадион “Уембли”.

„Пътната карта на правителството наистина е добре дошла, тя представя план за завръщането на феновете по стадионите,” заяви Мастърс.

“Надяваме се, че последните два кръга от сезона ще могат да бъдат допускани до 10 хиляди привърженици на всеки един мач. Трябва да преминем през тези първи начални стъпки. Ще бъде фантастичен финал на нашия сезон.”

Според плана девет от клубовете, включително грандовете Ливърпул и Манчестър Юнайтед, ще могат да приемат по 10 хиляди зрители, тъй като стадионите им са с капацитет за повече от 40 хиляди зрители.