Време е за парти – финалът в турнира за ФА Къп ще е с публика
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Фенове ще бъдат допускани и на световното първенство в шефийлдския театър "Крусибъл"

Финалът в турнира за Купата на английската футболна асоциация (ФА Къп), насрочен за 15 май, ще се проведе с публика на лондонския стадион “Уембли”, потвърди министърът на културата на Великобритания Оливър Даудън.

Фенове ще бъдат допуснати и на друго спортно събитие, предизвикващо огромен интерес – провеждащото се в шефийлдския театър “Крусибъл” световно първенство по снукър.

Все още не я ясно колко зрители ще бъдат допуснати до двете значими събития, като решението ще бъде взето до няколко седмици след дискусии с участието на предсатвители на правителството, организаторите на проявите и местните власти.

“Тези тестови събития ще бъдат от решаващо значение за намирането на начини за безопасното връщане на феновете и публиката без социално дистанциране,” коментира Даудън. “Ще се ръководим от научните и медицинските експерти, но ще работим реално, за да направим това.

“Искаме да върнем хората да се наслаждават на това, което обичат и да гарантираме, че някои от най-важните ни индустрии за растеж ще се изправят на крака.

“Това са важни стъпки към безопасното и специално лято, за което всички ние копнеем. Аз съм напълно фокусиран върху постигането на тези цели.”

Стана ясно, че феновете ще бъдат допускани до “Уембли“ само с отрицателен тест за COVID-19, като те ще трябва да дадат съгласие да бъдат тествани и след края на мача. Другият вариант да бъдат на финала за Купа е да са ваксинирани.

Министър-председателят Борис Джонсън вече обяви, че всички ограничения за феновете трябва да приключат най-късно до 21 юни, позволявайки „Уембли“ да посрещне 90 хиляди зрители за последните етапи от Евро 2020.