google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Юсуфа Мукоко стана най-младият играч в Бундеслигата

С четири попадения на головата сензация Ерлинг Холанд Борусия Дортмунд разгроми Херта с 5:2 в Берлин, а Юсуфа Мукоко стана най-младият футболист в историята на Бундеслигата.

Вчера детето-чудо на Жълто-черните навърши 16 години и веднага бе включен в групата на отбора за гостуването в столицата. Няколко минути преди края пък замени героят на двубоя, записвайки името си в аналите на първенството.

По-рано тази година в сила влезе ново правило, с което възрастта, на която тийнейджърите могат да се подвизават в Бундеслигата бе намалена от 16 години и половина на 16.

Мукоко беше един от тримата тийнейджъри на пейката на Дортмунд в мача с Херта, редом до 17-годишния англичанин Джъд Белингам и 18-годишния Джовани Рейна. Не бива да се забравя, че Холанд не е кой знае колко по-голям от тях със своите 20 години.

Мукоко е роден в столицата на Камерун Яунде, където прекарва първите 10 години от живота си. След това се преместват с баща си в Хамбург, където започва да тренира в Санкт Паули…

Петото попадение за Дортмунд при победата над Херта стана дело на португалския бранител Рафаел Герейро. Точен за домакините пък два пъти беше бразилецът Матеус Куна.