Доскорошният лидер в Ла Лига иска Джеси Лингард
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Реал Сосиедад има намерение да отправи оферта на Ман Юнайтед за наем на Лингард

Испанският Реал Сосиедад има желание да привлече под наем Джеси Лингард от Манчестър Юнайтед, пише Sky Sports. Според информация на телевизията, заемащият второ място в Ла Лига не разполага с нужните средства да откупи 27-годишния играч, така че целта им е да го вземе като преотстъпен до лятото и да му плаща заплата.

През настоящата кампания Джеси Лингард не е играл дори минута за “червените дяволи”. Контрактът му с тима от “Олд Трафорд” е до юни 2021-а година, като надали ще преподпише, тъй като Оле Гунар Солскяер не разчита на него.

Според Transfermarkt, цената на футболиста е 14 милиона евро.

“Ние нямаме възможност да му платим заплатата, която взима в Ман Юнайтед, но можем да дадем такава, каквато е близка до тавана в клуба. Разликата да я поеме неговият клуб. Също така сме склонни на платен наем, за да компенсираме факта, че те ще загубят футболиста без пари през лятото”, споделя човек от управата на Реал Сосиедад.

Реал Сосиедад беше лидер в Ла Лига до изиграването на двубоите от изминалия кръг, в който баските направиха реми 0:0 при визитата си на Депортиво Алавес. Атлетико Мадрид пък записа успех у дома над Валядолид и така поведе в класирането с точка повече от Реал Сосиедад.