Драма в края: Ювентус се пребори за точка срещу Салернитана
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
"Бианконерите" продължават с незадоволителните резултати през сезон 2022/23

Ювентус направи реми 2:2 срещу Салернитана на “Алианц Стейдиъм” в Торино. След кошмарна първа част за “бианконерите”, гостите от Салерно се прибраха на почивка с два гола аванс. В началото на втората част Бремер се разписа за торинци, а в добавеното време Лео Бонучи донесе точка на своя тим. Малко след попадението на Бонучи за 2:2, попадение на Милик бе отменено заради засада. Полякът бе изгонен с втори жълт картон за събличане на фланелката, а последваха и големи разправии след отменения гол, като Куадрадо и Алегри получиха червени картони.

След равенството в този двубой от 6-ия кръг на Серия А, Ювентус остана със само два успеха в Калчото през сезон 2022/23. Общо във всички турнири в последните си шест срещи воденият от Масимилиано Алегри отбор е записал един успех – 2:0 над Специя у дома. Загубата от Салернитана е втора поредна за Юве, тъй като те отстъпиха на ПСЖ със същия резултат във вторник.

Тазвечершният двубой за Ювентус стартира лошо. В 18-ата минута Антонио Кандрева даде аванс на гостите, след като засече центриране на свой съотборник – 0:1.

“Бианконерите” трудно организираха играта си и не успяваха да стигнат до чисти голови ситуации. В добавеното време Салернитана получи дузпа за игра с ръка на Бремер в наказателното поле. Кшищоф Пьонтек вкара от бялата точка за 2:0 и гостите се прибраха на почивка с комфортен аванс.

Шест минути след подновяването на играта Бремер се реваншира за предизвиканата дузпа и намали на 1:2 след асистенция на Костич.

Юве натисна сериозно съперника и създаваше ситуация след ситуация. Влахович и Костич пропуснаха да вкарат второ попадение за торинци.

В 90-ата минута удар на Милик срещна гредата. Малко след това домакините получиха дузпа, след като Вилена спъна Алекс Сандро в пеналта. От бялата точка стреля Леонардо Бонучи и шутът му бе спасен, но бранителят се разписа с добавка за 2:2.

Голямата драма тепърва предстоеше. В 94-ата минута удар на Фаджоли бе отразен от вратаря на Салернитана. След центриране от корнер Аркадиуш Милик засече с глава и прати топката в мрежата за 3:2 в полза на “бианконерите”. Голът обаче бе отменен, тъй като Бонучи посегна да играе с топката след удара на Милик, но бе в засада и реферът прецени, че влияе на играта.

При радостта си при гола полският нападател съблече фланелката си и полчи втори жълт картон, така че трябваше да напусне терена. Имаше сериозни разправии между играчи и двата щаба, като Куадрадо и Фацио бяха изгонени, както и наставникът на “бианконерите” Масимилиано Алегри.