Дубъл на Брюстър в първия мач на Ливърпул пред публика от март насам
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

С два гола на младия Райън Брюстър през второто полувреме Ливърпул заличи изоставане от две попадения и стигна до равенство – 2:2, в динамична контролна среща с австрийския шампион РБ Залцбург.

Юрген Клоп направи само една промяна в стартовите си единайсет в сравнение с тима, започнал при победата с 3:0 в съботната контрола срещу завърналия се в германската Бундеслига Щутгарт – на мястото на Къртис Джоунс като титуляр започна Джини Вайналдум.

Двубоят на “Ред Бул Арена” стана първият, който Червените играха пред публика от март насам, след като домакините позволиха присъствието на 1,250 свои привърженици по трибуните.

Залцбург се наслади на летящ старт като само за четвърт час игра Дака беше точен два пъти, възползвайки се от грешка на Фабиньо в средата на терена, а след това и след като пресече пас на Джо Гомес.

Домакините изглеждаше доста добре във физическо отношение, имайки предвид, че са по-напред в подготовката, а и това бе тяхната пета лятна контрола. Атаките им бяха доста енергични и провеждани на висока скорост.

Дубъл на Брюстър в първия мач на Ливърпул пред публика от март насам 1

Ливърпул трудно стигаше до голови ситуации като най-близо до съкращаване на изоставането бе най-дейният през първата част Садио Мане.

По време на почивката Клоп направи три промени, вкарвайки в игра Джеймс Милнър, Такуми Минамино и Къртис Джоунс на мястото на Роберто Фирмино, Фабиньо и Наби Кейта. Малко преди да измине час след започването на срещата Върджил ван Дайк отстъпи мястото си на Нат Филипс.

Дубъл на Брюстър в първия мач на Ливърпул пред публика от март насам 2

В заключителната третина бяха извършени и останалите смени като при една от тях на терена се появи героят за Червените Райън Брюстър.

В рамките само на девет минути той се разписа два пъти – след добра работа на Милнър и след удивителен удар извън границите на наказателното поле, за да фиксира крайния резултат 2:2.

20-годишният Брюстър прикова вниманието върху себе си през миналия със серия от силния изяви в Суонзи, където бе пратен под наем.

В събота Ливърпул се изправя срещу Арсенал в дуела за трофея “Къмюнити Шийлд”.

Дубъл на Брюстър в първия мач на Ливърпул пред публика от март насам 3

Съставът на Ливърпул: Алисон (63-Адриан); Уилямс (63-Хьовер), Гомес (63-Куметио), Ван Дайк (56-Филипс), Робъртсън (62-Цимикас), Фабиньо (46-Джоунс), Вайналдум (63-Груич), Кейта (46-Милнър), Мане (63-Брюстър), Салах (63-Елиът), Фирмино (46-Минамино)