Дубъл на Роналдо не стигна, Лион изхвърли Юве
google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Суперзвездата на Ювентус Кристиано Роналдо реализира два гола, включително изумително попадение с далечен удар с левия крак, за да донесе победа с 2:1 над бойкия Олимпик Лион, но тя се оказа недостатъчна за крайния успех.

Французите се класираха за 1/4-финалите, тъй като бяха спечелили първата среща от дуела с 1:0. Следващият им съперник е Манчестър Сити, който тази вечер отстрани Реал Мадрид след нова победа с 2:1.

Лион излезе напред в резултата в 12-ата минута, когато Мемфис Депай превърна в гол дузпата, отсъдена за нарушение на Родриго Бентанкур.

Роналдо възстанови равенството също от дузпа две минути преди почивката. 11-метровият удар, отсъден за игра с ръка на Депай, предизвика доста полемики, но така или иначе дори VAR потвърди решението на арбитъра, португалецът бе точен от бялата точка – 1:1.

Отново той стана автор и на най-красивото попадение за вечерта, опъвайки мрежата зад Антони Лопес с брилянтен удар с левия крак извън границата на наказателното поле.

Силите на Бианконерите обаче стигнаха до тук и те трябваше да се сбогуват с мечтата си за европейски триумф.

С двете си попадения Роналдо приключи сезона с общо 36 гола във всички турнири и подобри “брадясалия” рекорд на Ференц Хирзер.

Преди 94 години унгарецът реализира 35 гола в 25 мача и до днес беше най-резултатният футболист на Старата госпожа в рамките на една кампания.