Дучето: "Едно време имаше държава и спорт, сега държава няма!" 1
1 0
Димитър Ангелов с остра критика срещу управляващите българския футбол

Димитър Ангелов, който преди време беше един от най-влиятелните привърженици на ЦСКА, разкритикува яростно хората, занимаващи се с управлението и организацията на българския футбол.

Дучето също смята, че нещата съвсем са се влошили в момента, в който привържениците на клубове станали “фенове”…

“Едно време имаше държава, която да подпомага спорта,” коментира Дучето. “Ролята на държавата е да спонсорира спортните центрове, за да се развиват футболисти. Сега държава няма!

“Тук съм, за да кажа истината, не може да продължават по този начин нещата. Искам да дойдат хора, които не са се занимавали с футбол и спорт, защото в момента нашият футбол е управляван от провалени управници. Болно ми е. Конгресът не решава нищо, сменяме едни провалени управници с други.

„Колко пъти някой каза нещо за футбол, а не за съдийството? Защо няма един кръг, в който да не говорим за съдии, а само за футболните достойнства.

„Кое е редно и кое не, това е тема, за която мога да говоря само за себе си. Един отбор трябва да се развива, по принцип. След 2000-та година станахме фенове, а не привърженици или запалянковци. Всеки иска да гледа отбора си как се развива.

“В България обаче трябва да се мисли и за пари, след като няма начин да си издържаш отбора. И двете страни са прави, както собственикът, така и запалянкото. Трансферите са част от футбола.

„Всеки отбор трябва да има своя база и стадион, а не да се хвалим с чужди пари. Знам, че нещата не вървят, няма да коментирам кой е прав и кой е крив. Футболът у нас го няма. Нека говорим за футбол след ЦСКА-Лудогорец, не за съдии.

„ЦСКА го има благодарение на феновете. Всеки има право на мнение и никой няма право да се сърди, това е истината.“