google новини лого Последвай ни
Добави коментар

Отборите на Дунав (Русе) и Арда (Кърджали) завършиха при резултат 0:0 в мач от 25-тия кръг на българската efbet Лига. Двата тима изнесоха скучен мач, без кой знае колко опасни положения пред двете врати и равния резултат изглежда повече от логичен. Равенството означава, че Арда остава математически извън топ 6. За Дунав пък всяка точка в битката за изпадане е много ценна.

Отборите на Дунав и Арда вдигат съботната завеса от български мачове! 🇧🇬Тази среща ще е много важна и за двата тима,…

Gepostet von Efbet Лига am Samstag, 6. Juni 2020

Преди началото на срещата Дунав се намираше на предпоследното място с едва 18 точки, докато гостите от Кърджали заемат 9-то място с 29 пункта.

За Дунав, Фернандо Кавалканте и Диян Димов се завръщат след изтърпени наказания.

Гостите пък излизат с на практика нов отбор, след като през принудителната пауза бяха освободени цели 9 състезатели. Арда е и с нов старши треньор в лицето на Николай Киров. Кърджалии привлякоха Павел Здравков, Лъчезар Котев и Милен Желев. Новакът в елита не е записвал победа от ноември.

Още в 4-тата минута Арда създаде опасно положение. Коконов центрира отдясно, но защитник на Дунав изчисти в корнер. След изпълнението на ъгловия удар последва сериозно разбъркване в наказателното поле, но домакините успяха да изчистя топката напред.

В следващата минута русенци отговориха с корнер, изпълнен от Ненов. Топката попадна в Христов, който стреля, но топката се мина встрани от вратата на Арда.

В 10-тата минута Исаевски направи нарушение срещу Делев на дясното крило. Бързоногият нападател центрира, Николов изчисти, но топката попадна в играч на Арда, който не се поколеба да стреля веднага, но Макенджиев улови.

В 35-тата минута гостите стигнаха до още една опасност. Делев намери Руменов, а той чукна към Коконов, който стреля, но вратарят на Дунав отново спаси.

В добавеното време на първото полувреме опасен пробив на Ивайло Лазаров бе спря с много грубо нарушение от Коконов. Ненов изпълни прекия свободен удар и опита да намери Щерев в наказателното поле, но топката мина над играча на домакините и в крайна сметка вратаря Банков улови.

Gepostet von ПФК Арда / PFC Arda am Samstag, 6. Juni 2020

Втората част започна с опасност пред вратата на Арда. Дунав изпълни свободен удар и топката бе центрирана в наказателното поле. Димов не съумя да засече, но зад него това направи Щерев, ала не по най-добрия възможен начин и топката излезе в ъглов удар.

В 68-тата минута Ненов изпълни поредно статично положение. Нападателят стреля директно в близкия ъгъл на Караджов, но последния внимаваше и успя да отрази мощния шут. При последвалия корнер Стефан Христов стигна първи до топката и стреля от малък ъгъл, но не улучи вратата.

В 85-тата минута Спас Делев центрира отдясно. Топката стигна до резервата Ахмед Осман, който отбеляза, но попадението бе отменено поради засада.

Стартови състави:

Дунав (Русе): Макенджиев, Димов, Милчев, Николов, Цанков, Исаевски, Лазаров, Кавалканте, Щерев, Ненов, Христов;

Резерви: Ангелов, Долапчиев, Ндонгала, Русанов, Иванов, Тодоров, Митев;

Арда (Кърджали): Банков, Костадинов, Леони, Стоев, Крумов, Коконов, Мартинов, Руменов, Ковачев, Делев, Василев;

Резерви: Караджов, Георгиев, Кръстев, Уилиан, Сюлейман, Ховсепян, Осман;