Дунав (Русе) отново сред професионалистите
google новини лого Последвай ни
Добави коментар
Тимът от дунавският град надделя над Черноломец (Попово) и е недостижим на върха

Дунав (Русе) се завърна в професионалния футбол, след като победи Черноломец (Попово) с 1:0 и стана недостижим на върха на класирането в Североизточната Трета лига.

Дунав (Русе) отново сред професионалистите 1

След 21-ата си победа русенци, които не познават вкуса на поражението, събраха актив от 65 точки от 23 мача, а третата формация на Лудогорец е на втора позиция с 52 точки. Черноломец е трети с 49 и мач по-малко.

Русенци, които се нуждаеха само от точка, за да си гарантират жадуваната промоция, стигнаха до победата след гол на бранителя Василен Марков в 67-ата минута.

Той опъна мрежата на гостите с прецизен изстрел с глава, след като Джан Хасан пласира изкущаващо центриране от свободен удар.

Домакините се наслаждаваха на сериозно игрово превъзходство, а успехът им можеше да бъде доста по-изразителен, като на два пъти и гредите се оказаха верен помощник на тима от Попово.

Това е втората голяма новина в лагера на Дунав през тази седмица. Само преди няколко дни “драконите” елиминираха един от най-силните тимове в третия ешелон – Саяна (Хасково), и се класираха за финала на Купата на Аматьорската Футболна Лига (АФЛ).

Макар и без петима от основните си футболисти, Дунав извоюва победа с 2:0 в двубоя на стадион “Локомотив” в Дряново, а в спор за трофея ще се изправи срещу победителя в другия полуфинал между Партизан (Червен бряг) и Витоша (Бистрица), който ще се състои в Мездра.

Финалът за Купата на АФЛ ще се изиграе на неутрален терен на 24 май.

Дунав: 1. Цветелин Енчев, 3. Василен Марков, 5. Георги Вълчев, 16. Димитър Тодоров, 13. Кристиан Върбанов, 11. Диян Димов (капитан), 19. Теодор Костов, 17. Джан Хасан, 22. Светослав Славчев, 7. Кристиан Тасков, 9. Александър Кирилов.

Треньори: Мартин Цирков и Ивайло Кирилов

Черноломец: 92. Радосвет Христов, 5. Александър Недев, 7. Десислав Петков, 25. Явор Тодоров, 16. Мартин Ковачев (капитан), 13. Мартин Иванов, 3. Васил Марков, 11. Беадир Беадиров, 14. Ясен Василев, 18. Динко Дерменджиев, 10. Тихомир Кънев.

Треньор: Илиян Станчев